***       Водещите вечерни новини       на 9 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Пригожин с нецензурен коментар за руското командване. Тагарев: На парада в Москва всички се държаха все едно са на погребение


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 май   

 

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин направи през днешния ден двузначен и циничен коментар по отношение на тези, които управляват войната на Русия против Украйна, с което рискува да си навлече още повече гнева на Кремъл, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

По време на дълга дрънканица, отнасяща се до липса на боеприпаси за компанията " Вагнер ", воюваща в Източна Украйна, Пригожин загатна лице, което той назова " благополучен дядо ", който си е мислел, че всичко е било наред с военната акция, която в Москва назовават " специфична военна интервенция ". 

***

„ Веднага след нахлуването на Русия в Украйна имаше КСНС, на който всички се сплотиха, че парите за защита би трябвало да се вдигнат. Днес е необичайно, че служебното държавно управление не предлага повече средства за защита. 

Пари, които се дават за пенсии на някогашни военни, се регистрират като разноски за защита “.

„ Не разбирам по какъв начин беше възобновен надписа върху Паметника на руската войска. Този надпис е една неистина. От какво ни освобождава Съветският съюз? България не е взела участие във военните дейности против Съветския съюз. Съветският съюз ни окупира. 

Този монумент е един тотем на превъзходството на Москва над България, който ни кара да се усещаме подвластни от Русия. 

Днес парадът в Москва беше доста минорен. Всички водачи, в това число и задграничните, се държаха все едно са на заравяне. Русия изрично губи и психическата война. Самите съветски медии внасят боязън в популацията си “.

***

***

Украинските военни обявиха, че съветските сили не престават да нападат източния град Бахмут, като не са спазили крайния период за завладяването му преди празника 9 май, когато в Русия се отбелязва успеха над нацистка Германия през Втората международна война, заяви Ройтерс.

***

„ Можеше да не допуснем израелския специалист до мястото на гърмежа наоколо до кортежа на основния прокурор Иван Гешев ", уточни Сарафов. 

„ Както прокуратурата навлезе в политиката, по този начин и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата би трябвало да промени много от общественото си говорене, от своя образ, би трябвало да излезе от Народното събрание и ромските махали, да се върне в правосъдните зали. Прокуратурата би трябвало да излезе от доста места ", добави Сарафов.

***

***

***

Читател на Novini.bg изпрати до редакцията ни нови фрагменти от момента след тежката злополука, която стана през нощта на 7-ми против 8-ми май на столичните бул. „ Сливница “ и бул. „ Константин Величков “.

***

„ Искрени съболезнования на фамилиите на починалите деца. Съсипани са три човешки живота. Това е цялостна покруса. Моето дете, може и в учебното заведение да попитате, в никакъв случай не е употребявало нито алкохол, нито опиати “, сподели през сълзи Марио Антонов, бащата на момчето, предизвикало страшния случай.

***

Мнозинството в Европейския парламент поддържа през днешния ден въвеждането в Европейски Съюз на Истанбулската спогодба. Предвижда се евродепутатите да гласоподават на следващия ден решение, с което да дадат опция на Съвета на Европейски Съюз да предприеме съответните стъпки с квалифицирано болшинство, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Европейски Съюз е съюз на равенството, където всеки би трябвало да живее без принуждение “, означи пред евродепутатите еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. 

Тя добави, че Европейската комисия приветства въвеждането на Истанбулската спогодба.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР